A jövő itt van...

...és sose lesz vége.

Utolsó kommentek

  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Őszintén nem tudom mi a fenét képzelsz magadról, úgy látszik nem értetted meg hogy ne... (2014.06.08. 17:12) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Válasszunk: @Válasszunk: És éppen ilyen becsületbeli kérdés veled kapcsolatban. Valamit ellenérvként használsz... (2014.06.08. 00:34) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Válasszunk: Elhallgattatni? Ez konkrétan hazugság. De nem kívánok veled foglalkozni. Ugyanis van egy egyszer... (2014.06.07. 23:57) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Ja, és azzal is tartozol már jó ideje hogy megmutasd, hol állítottam azt hogy nincs s... (2014.06.07. 23:34) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Nem, a buzi szó önmagában nem sértő - SZERINTEM. Mindig a mögötte álló szándék számít... (2014.06.07. 23:20) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Utolsó 20

Címkék

2013 (1) 2014 (1) 444.hu (1) afrika (1) AIDS (1) Alejandro (1) álszentek (1) általánosítás (2) alvás (1) autokrácia (1) automatizáció (1) balkezesség (1) bauhaus (1) BDSM (1) beszéd (1) betegség (1) biológiai nem (1) blog (2) blogger (1) bölcsesség (2) brrendaa (1) bulvár (1) bunyevácz zsuzsa (1) buzik (1) chemtrail (1) civilizáció (1) coming out (1) Conchita Wurst (1) conchita wurst (1) csend (1) demokrácia (1) Die Hard (1) diktatúra (1) diszkrimináció (2) dobogókő (1) egyház (1) egyiptom (1) élet (8) elfogadás (1) előadóművészet (1) ember (1) emberiség (1) emberi jogok (5) én (1) énblog (1) erotica album (1) erotika (1) érvelési hiba (1) esküvő (1) Eurovízió (1) facebook (1) falu (1) fantázia (1) feminizmus (2) fény angyalai (1) fétis (1) film (3) fotó (1) frissmeleg.hu (3) gesualdo (1) giccs (3) Google (1) google+ (1) Grace klinika (1) gropius (1) gyakorlás (1) halál (2) hanzli péter (1) Harcosok klubja (1) háttér archívum (1) háttér társaság (1) hazugságok (1) heteronormativitás (1) Heteronormativitás (1) heteroszexualitás (1) Hetero Büszkeség (1) hírnév (1) HIV (1) hivatal (1) Hollywood (1) homofóbia (5) homoszexualitás (4) Honlapajánló (1) huffington post (1) hullám (1) hülye (1) igazmondás (1) igazság (1) internet (1) ismerős (1) Jennifer Lopez (1) katasztrófa (1) kávé (1) kedvesség (1) Kerényi Imre (1) kereszténység (1) keresztényüldözés (1) keresztrejtvény (1) kirekesztés (1) kisemberhatározó (1) Koletár Csaba (1) költözés (1) konteó (1) könyv (1) konzervativizmus (1) Kőszívű ember fiai (1) Kulka János (1) Lady Gaga (1) lélegzés (1) levél (1) like a virgin (1) (1) madonna (1) Mátrix (1) Medvegyev (1) melegaktivista (1) melegjogok (6) Mészáros György (1) modell (1) Mona LIsa (1) moszkva (2) Moszkva (1) nap szépe (1) nemi identitás (1) nemi szerepek (1) nemzetközi (1) Népszavazás (1) nigéria (1) nők (1) Nőnap (1) nosztalgia (1) nyikolaj alekszejev (3) okmány (1) oldal (1) önigazolástkérekegyheterótóldeazonnal! (1) önvezető autó (1) oravecz nóra (1) Oroszország (1) oroszország (3) Ortodox (1) Óz (1) papír (1) paradoxon (1) patriarchátus (1) Pilis (1) pina (1) Pindúr pandúrok (1) poszter (1) Pride (1) Putyin (3) reptilian (1) Republic (1) robotika (1) rokon (1) sexbook (1) sorozat (1) sorozatok (1) spoiler (1) Star Wars (1) szaniszló ferenc (1) szarkofág (1) Szárnyas Fejvadász (1) Szentpétervár (2) Szerelem (1) szex (2) szexizmus (2) szexuális orientáció (1) szexuális tárgyiasítás (1) szokások (1) szörf (1) Sztálin (1) szűz (1) tárgyiasítás (2) társadalmi nem (1) társadalom (2) tehetség (1) temetkezés (1) The Fame Monster (1) tisztelet (1) titok (1) tolerancia (1) trabant (1) transzfóbia (1) transzvesztitizmus (2) tudatlanság (1) tudjukki (1) ügyintézés (1) újság (1) válasszunk blog (1) valentin (1) változás (1) vélemény (4) Vélemény (1) vidék (1) világ (1) világhangulat (1) világnap (1) Világnap (1) villon (1) vita (2) Címkefelhő

Légy kirekesztve egy hétre!

2014.03.29. 02:21 Renee Le Renard

"Nincs bajom a buzikkal, amíg csak a négy fal között csinálják!" - hallhatjuk az elcsépelt kijelentést minduntalan. Egyetértesz? Vagy pont nem? Akármi is a válasz, most itt az idő, hogy kipróbáld, milyen a szerelmeddel együtt élni úgy, ahogy egy meleg párnak kell nap mint nap!

Egyetértesz azzal, hogy két ember szexualitása csak az ágyra tartozik? Hogy másnak nincs semmi köze ahhoz, hogy ki kit szeret? Hogy a szerelem csak két ember magánügye? Minden, ami a hálószobában történik, titok?

Vagy szerinted csak hülyeség ez az egész? Az, hogy valaki nyíltan beszélni mer a munkahelyén a kedveséről vagy a házastársáról, nem a szexualitása nyílt hirdetése? Hogy nem a nemi életére való utalás egy jegygyűrű? Nem közszeméremsértés kéz a kézben sétálnod az utcán a szerelmeddel? Nem kell elgondolkoznod azon, hogy szabad-e átölelned a párod a buszon, vagy átkarolnod egy parkban? Nem botránkoztatja meg a rokonságodat, ha az ünnepi asztalnál megcsókoljátok egymást?

Heteróként ezeken el se gondolkodsz, hogy ilyeneket megtehetsz-e. Kiváltságaid vannak, és ezekről nem is veszel tudomást, hiszen neked ezek a gesztusok ösztönösek, gátlások nélkül megéltek.

Vajon rosszul érintene, ha egy nap úgy kéne ébredned, hogy mások azt az elvárást támasztják veled, mint egy meleg párral szemben? Vagy szerinted ez teljesen oké?

Egyáltalán: szabad-e azt a melegeknek, amit a heteróknak is?

Itt az idő

Akár alátámasztanád, akár megcáfolnád ezeket a kijelentéseket, a 7 Napos Kihívást neked találták ki! A feladat egyszerű - nincs más dolgod, minthogy ezeket az alapvető szabályokat betartod egy héten keresztül:

-Úgy kell kommunikálnod kedveseddel, mint ahogy szerinted egy meleg pártól elvárható; ahogy tennie kell egy étteremben, az ismerősi körben, hivatalban, tömegközlekedési eszközön, vagy esetleg munkahelyen. A korlátokat te szabod meg: bármit megtehetsz, amit szerinted melegként megtennél/megtehetnél.

-Ha szerinted nem oké, hogy nem foghatod meg a másik kezét nyilvános helyen, nem ejthetsz egy kedves szót se neki, vagy róla - esetleg még csak egy szerelmes pillantást se ejthetsz meg vele szemben anélkül hogy szerinted a melegeket ne szólnák meg: oszd meg a tapasztalataidat Facebookon, Twitteren, Instagramon, Tumblr-en!

-Tedd ki Facebook profilképedhez ezt a kitűzőt a kihívás időszaka alatt, és a #7naposkihívás hashtag használatával mesélj élményeidről!

-A 7. nap végén ünnepeljétek meg kitartásotokat. Romantikus vacsora, közös mozizás, kirándulás, ami tetszik.

-A szervezők kérik, töltsétek ki ezt a visszajelzési űrlapot.

Az ötlet baromira nem az enyém.

Egyrészt innen értesültem róla, Steiner Kristóftól. Köszi Kristóf. Másrészt meg az ötlet meg Kincses Marcellé - róla tudnotok kell, hogy egykori lelkészként könyvet írt melegsége felvállalásáról. Köszi Marcell.

A kezdeményezés részletes leírását itt találhatjátok - Marcell ki is fejti, miért lenne ez az egész jó:

"Ez a kezdeményezés abban szeretne segíteni, hogy láthatóvá tegyen egy társadalmi  problémát, és többen belegondoljanak, hogy milyen magától értetődő szabadsága van egy heteró párnak arra, hogy fesztelenül önmaguk legyenek, és milyen lehet vajon, egy hétig valaki más bőrébe bújni."

És miért fontos?

"Azzal, hogy részt veszel a 7 Napos Kihívásban,

  • egy gesztust teszel a meleg barátaid felé, és olyan párbeszédet generálhatsz magad körül az ismerősi körödben, ami konstruktívan előre viszi a melegek ügyét.
  • Segíthetsz rámutatni, hogy a homoszexualitás szociális értelemben – ahogyan értelme és helye van róla beszélni a többségi társadalomban – nem a szexről szól, hanem minden másról. Hiszen amikor Te heteróként bemutatod a szüleidnek, barátaidnak a párodat, ti sem a nemi életetekről fogtok beszélni, hanem minden másról.
  • Nem utolsósorban, gazdagíthatod a saját párkapcsolatod mélységét is egy olyan megtapasztalással, amiben sok minden kijöhet: hogyan is álltok az egymás és önmagatok  iránti tisztelettel, bátorsággal, mit kezdetek a szorongással, hogyan álltok ki egymásért és önmagatokért – csak hogy néhány gondolattal inspiráljalak, és ehhez csak 7 napot kell invesztálnod az életedből."

Ha meg csak szeretnétek, hogy minél többen tudjanak erről a kezdeményezésről: osszátok.

ÁLLOD A KIVÁST?

Címkék: diszkrimináció homofóbia kirekesztés heteronormativitás

63 komment

Google+
süti beállítások módosítása