A jövő itt van...

...és sose lesz vége.

Utolsó kommentek

  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Őszintén nem tudom mi a fenét képzelsz magadról, úgy látszik nem értetted meg hogy ne... (2014.06.08. 17:12) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Válasszunk: @Válasszunk: És éppen ilyen becsületbeli kérdés veled kapcsolatban. Valamit ellenérvként használsz... (2014.06.08. 00:34) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Válasszunk: Elhallgattatni? Ez konkrétan hazugság. De nem kívánok veled foglalkozni. Ugyanis van egy egyszer... (2014.06.07. 23:57) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Ja, és azzal is tartozol már jó ideje hogy megmutasd, hol állítottam azt hogy nincs s... (2014.06.07. 23:34) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Nem, a buzi szó önmagában nem sértő - SZERINTEM. Mindig a mögötte álló szándék számít... (2014.06.07. 23:20) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Utolsó 20

Címkék

2013 (1) 2014 (1) 444.hu (1) afrika (1) AIDS (1) Alejandro (1) álszentek (1) általánosítás (2) alvás (1) autokrácia (1) automatizáció (1) balkezesség (1) bauhaus (1) BDSM (1) beszéd (1) betegség (1) biológiai nem (1) blog (2) blogger (1) bölcsesség (2) brrendaa (1) bulvár (1) bunyevácz zsuzsa (1) buzik (1) chemtrail (1) civilizáció (1) coming out (1) Conchita Wurst (1) conchita wurst (1) csend (1) demokrácia (1) Die Hard (1) diktatúra (1) diszkrimináció (2) dobogókő (1) egyház (1) egyiptom (1) élet (8) elfogadás (1) előadóművészet (1) ember (1) emberiség (1) emberi jogok (5) én (1) énblog (1) erotica album (1) erotika (1) érvelési hiba (1) esküvő (1) Eurovízió (1) facebook (1) falu (1) fantázia (1) feminizmus (2) fény angyalai (1) fétis (1) film (3) fotó (1) frissmeleg.hu (3) gesualdo (1) giccs (3) Google (1) google+ (1) Grace klinika (1) gropius (1) gyakorlás (1) halál (2) hanzli péter (1) Harcosok klubja (1) háttér archívum (1) háttér társaság (1) hazugságok (1) Heteronormativitás (1) heteronormativitás (1) heteroszexualitás (1) Hetero Büszkeség (1) hírnév (1) HIV (1) hivatal (1) Hollywood (1) homofóbia (5) homoszexualitás (4) Honlapajánló (1) huffington post (1) hullám (1) hülye (1) igazmondás (1) igazság (1) internet (1) ismerős (1) Jennifer Lopez (1) katasztrófa (1) kávé (1) kedvesség (1) Kerényi Imre (1) kereszténység (1) keresztényüldözés (1) keresztrejtvény (1) kirekesztés (1) kisemberhatározó (1) Koletár Csaba (1) költözés (1) konteó (1) könyv (1) konzervativizmus (1) Kőszívű ember fiai (1) Kulka János (1) Lady Gaga (1) lélegzés (1) levél (1) like a virgin (1) (1) madonna (1) Mátrix (1) Medvegyev (1) melegaktivista (1) melegjogok (6) Mészáros György (1) modell (1) Mona LIsa (1) Moszkva (1) moszkva (2) nap szépe (1) nemi identitás (1) nemi szerepek (1) nemzetközi (1) Népszavazás (1) nigéria (1) nők (1) Nőnap (1) nosztalgia (1) nyikolaj alekszejev (3) okmány (1) oldal (1) önigazolástkérekegyheterótóldeazonnal! (1) önvezető autó (1) oravecz nóra (1) oroszország (3) Oroszország (1) Ortodox (1) Óz (1) papír (1) paradoxon (1) patriarchátus (1) Pilis (1) pina (1) Pindúr pandúrok (1) poszter (1) Pride (1) Putyin (3) reptilian (1) Republic (1) robotika (1) rokon (1) sexbook (1) sorozat (1) sorozatok (1) spoiler (1) Star Wars (1) szaniszló ferenc (1) szarkofág (1) Szárnyas Fejvadász (1) Szentpétervár (2) Szerelem (1) szex (2) szexizmus (2) szexuális orientáció (1) szexuális tárgyiasítás (1) szokások (1) szörf (1) Sztálin (1) szűz (1) tárgyiasítás (2) társadalmi nem (1) társadalom (2) tehetség (1) temetkezés (1) The Fame Monster (1) tisztelet (1) titok (1) tolerancia (1) trabant (1) transzfóbia (1) transzvesztitizmus (2) tudatlanság (1) tudjukki (1) ügyintézés (1) újság (1) válasszunk blog (1) valentin (1) változás (1) Vélemény (1) vélemény (4) vidék (1) világ (1) világhangulat (1) Világnap (1) világnap (1) villon (1) vita (2) Címkefelhő

A homofóbia arcai...

2014.03.25. 15:55 Renee Le Renard

...amikor nem tudjuk hogy sírjunk, vagy nevessünk.

"Ha bemész a cukrászdába és ott kérsz két szarmignont, a személyed elleni diszkriminatív lépésnek tekintenéd-e, ha a cukrász elutasít?"

 

- szegezte nekem a kérdést egy jámbor vallásos barátunk, miután felvetettem, hogy egy fotósnak nem kéne meglepődnie azon hogy egy házasodó meleg pár is bekopogtat hozzá, ha egyszer kiírta az ajtajára, hogy esküvői fotózást vállal.

Blog.hu-s pályafutásom előtt is sok helyen megfordultam, ahol homoszexualitással kapcsolatos vita folyt. Kifejezetten kerestem ezeket a helyeket (hopsz, most hogy lebuktam!), és mindig is vállaltam azt aki vagyok (még nagyobb hopsz!) annak érdekében, hogy a jelenlévők érezzék, hogy én is ember vagyok, és az ítéleteiknek súlya van rám nézve is. Fontosnak tartottam azt is, hogy ha esetleg valami tévedésük van, helyükre tegyem az információkat, vagy ha kérdésük vagy kételyeik támadnak, legyen valaki aki meg tudja válaszolni azokat.

Ez alatt az időszak alatt nagyon sokféle reakcióval találkoztam. Volt akiket nem igazán hatott meg személyes jelenlétem, sőt, mögé láttak a dolgoknak, és tudták, mik az igazi motivációim, melynek nem is féltek hangot adni.

"melegpropaganda meg [...] az a hely, ahol nyíltan kiélhetik az agressziójukat, mert borzalmasan nagyon azok."

Viszont ugyanő minden akadékosságom ellenére meglátta bennem a gyámolítandó embert, akinek frusztrációból akadó problémái vannak - és tudta, hogy csak egy kezdő lökésre van szükségem a teljes értékű élethez.

"Ejnye, ejnye, látod egyből személyeskedünk, ha elfogynak az érvek. Megmondom mit csinálj: sportolj rendszeresen."

 Thomas Hitzlsperger, német válogatott focista - ő meghallgathatta a jótanácsot, és azóta se bu... na várj!

Egyesek viszont remekül ráéreztek, hogy kóros feltűnési viszketegségem van és ezt úgy élem ki, hogy ki merem jelenteni hogy homoszexuális vagyok és jobb híján magamon kívül még egy embert beengedek a hálószobámba - a páromat.

"Aki pedig azt képzeli, mint te jól láthatóan képzeled, hogy egy kangörcs neki hovatartozást ad és ezért valahogy hovatartozási alaptermészete lenne annak életvitelszerű kiélése, az narcisztikus elmebeteg."

Szóval találkoztam én már mindenfélével. Eleinte tűrtem a sértegetéseket, aztán később már nem. Most meg már nem nagyon érdekelnek.

lelki-bc3a9ke.jpg

Persze ezek az legegyértelműbb esetek, amikor maga a hozzászóló is belátja, hogy intoleráns - ezért nincs is nagyon mit leleplezni rajtuk, max. a baromságaikat lehet cáfolni, de általában nem veszik a lapot. Az ember néha-néha megrökönyödik az alacsony szellemi nívón, rosszindulaton, aztán ha már elég gyakorlott egy jót röhög rajta, és továbblapoz.

Azonban tartozom egy vallomással: az utóbbi időben újra a blog.hu legsötétebb bugyraiba vetettem magam - méghozzá a TASZ fórumába. Nem kellett volna.

Tudni kell, a TASZ blogjára októberben tévedtem először, amikor megjelent ez az írás. Azóta rendszeresen figyelem tevékenységüket, és mivel időnként pár írásuk szerepel az Index címlapján is, naná hogy ellepik a nyomorult trollok néhány kényesebb témát érintő cikküket - megmutatva hányadán is állunk a dolgoknak, ami nagyon szomorú jövőt vázol fel.

A TASZ-os fiúk-lányok is olvasták a hozzászólásokat, és valószínűleg nem tudták, hogy sírjanak vagy nevessenek - ahogy én sem, amikor a fentebb idézett megjegyzéseket vágták a fejemhez. No, de nincs gond, én álltam ki a homofóbok kereszttüzébe. Mindenesetre a TASZ úgy gondolta, a megjegyzések is megérnek egy misét. Nem is egyet, kettőt.

Amikor már ezen cikkek alatt is kirajzolódott, hogy egyes hozzászólók meg sem értették miről szólt az egész, én már tudtam: ezen sírni kell. Ugyanis sokan elkezdtek ideologizálni, és fekete-fehér gondolkodás mentén kisakkozták, hogy ha a meleg párkapcsolatokat nem kritizálja a TASZ, akkor azzal a heteroszexuálisokat támadja:

"kicsit erőltetettnek tűnik az egész cikk, értem én h monogám heteró partnerkapcsolatot ahol lehet, ütni kell"

Hiába no, ezért kell ellenünk védeni a házasságot és a családot, mert mi ezerrel támadjuk. Sokan meg is látták: a TASZ azzal, hogy nem ítéli el a homoszexualitást, azt állítja, hogy heteroszexuális kapcsolatban is ugyanúgy elkaphatod a HIV-vírust. Csakhogy a TASZ nem ezt állította, és nem is erre fektette a hangsúlyt, hanem a biztonságos, védekezéssel történő szexre, mert egyedül az a fontos, nem a szexuális orientáció, akármekkora is a fertőzöttségi arány egyes csoportoknál (erről is vannak azért érdekes adatok, lásd lentebb). De persze voltak, akiket ezzel nem lehetett becsapni:

"De alapvetően ezek a magasabb kockázatú csoportok, bár nem lehet mindenkire általánosítani, azért magasabb kockázatúak, mert bizony az MSM csoportban mind a hűséggel, mind a védekezéssel vannak gondok."

Ó igen, a szokásos sztereotípiák. Mondja: nem lehet mindenkire általánosítani - de azért megteszi. Azok a mocskos, mindenkivel kavaró drogos buzik. Igaz, a kommentelő nem számol azzal, hogy azért is van több regisztrált meleg HIV-fertőzött, mert az évek folyamán belénk verték, hogy járjunk szűrésre, mondván: "rizikócsoportba" tartozunk. Igaz, ez a fogalom az idők folyamán avíttá vált (pláne hogy világszerte a legtöbb éppen a heteroszexuális HIV-fertőzött), mert nem maga a homoszexuális kapcsolat a veszélyes, hanem többek között a védekezés nélküli szex. Azt a tényt viszont nem szabad eltitkolni, hogy itthon a regisztrált homoszexuális fertőzöttek vannak többségben, akárcsak a fejlett országokban.

Tudjuk, hogy több a meleg HIV-fertőzött nyugaton (amennyiben még Európához tartozónak tekintjük magunkat), mint a heteroszexuális. De azt a kérdést feltette-e már pár promiszkuis hetero társam magának, hogy járt-e valaha HIV-szűrésen? Mert bizony, le merem fogadni, hogy ugyanannyi partnerét rendszeresen váltogató hetero él köztünk, mint meleg, de hogy előbbiek már arányukban is többen vannak (az összlakosságot tekintve kb. 94% - 6%)  és kevesebben is járnak szűrésre (pont a "csak a buzik kaphatják el" sztereotípia miatt), ezt le merem fogadni. Sokan azt gondolják, a heteroszexuális kapcsolat önmagában véd a HIV-től - ezért el se járnak egy kockázatos eset után szűrésre!

Az, hogy az egész világot tekintve a HPV az egyik legelterjedtebb szexuális úton terjedő vírus, és a világ lakosságának 80%-a (5-ből 4 ember) a vírus valamely fajtájával megfertőződik életében legalább egyszer, azért mond valamit arról, hogy a heteroszexuális kapcsolat önmagában egy nemi betegség elkerülésére kevés.

Feltehetnék itt egy gúnyos kérdést, de nem teszem - mert egyesek leszűrnék: én támadom az ártatlan heterókat.

Azonban nem erről akartam beszélni. Hanem a lappangó homofóbiáról.

"Számos a társadalom által elutasított, a TASZ által védett magatartásformáról van szó."

Megint a fekete-fehér gondolkodás: ha a TASZ az értékpluralizmus mentén (vigyázat, ez manapság a liberalizmussal egyetemben szitokszó!) nem ítéli el a partnerei száma miatt az embert, akkor támogatja azt. Hiába no, Kádár-népe vagyunk, a három T varázsában élünk még mindig: Tilt, Tűr, Támogat.

"Nem csak szex útján fertőződhetsz meg, valakit felsegítesz, kapcsolatba kerülsz a vérrel. Paff megfertőződsz."

Ezzel még találkozni fogunk, ugyanarról a kommentelőről van szó, mint az előbb. Ennyi erővel egy HIV-fertőzött egyébként nem élhetne társadalomban és egész végig izolálni kéne a családjától, szóval csak sima baromság. Hányan is kapták el a vírust, csak mert felsegítettek az utcán egy idegent? Hmmmm...

"Ha ez alatt megy a fűvel fával effektus, mint sokszor az MSM közösségben"

Megint a mocskos buzik. Figyeljük meg, az MSM (Men Sex with Men - férfival szexelő férfi) fogalmának használatának gyakoriságát - a leszbikusokkal nincs baja, és majd utólag kiderül, miért. Elárulom, valószínűleg nem az alacsonyabb fertőződési kockázatuk miatt.

"Szekvenciális monogámiát választva meg a 400 helyett mondjuk max 3-at. És ezek nevét is ismered, őket azonnal lehet szűrni, jelentős része védett volt megáll a kór. 

Az első két esetben a HIV még terjed, a harmadik esetben a kipusztulás felé tart."

Akárcsak a 12 000 éve létező HPV, ami még az erkölcsös és monogám középkorban is fertőzött.

Persze azért még előkerülgetnek gondolkodó emberek is, csak egy pozitív példa:

"Persze, hogy nem ad védelmet a szűrés. Én csak annyit állítok, hogy TELJES védelmet nem ad az sem, ha az ember ritkán vált partnert, de még az sem, ha ő maga teljesen monogám. (Hiszen a partnerét senki sem veheti 100%-ra). Persze, hogy nem ugyanakkorák az esélyek, sőt nagyságrendileg eltérhetnek. Szerintem alapvetően egyetértünk egymással amúgy, hiszen én is azt gondolom, hogy sokkal kisebb az esélye egy monogám embernek a megfertőződésre. Annyit állítottam, hogy nem 0. Továbbá annyit állítottam, hogy ha az emberek többsége, aki él nemi életet, eljár szűrésre, azzal csökkenthető az esetszám további növekedése. Lehet a statisztikai adatottal dobálózni, de ugye mindenki tudja, hogy a felderített esetek a valódi hordozópopuláció csak egy részét képezik, pont a rossz szűrési arány miatt. Annak a boncolgatásába meg bele sem megyek, hogy melyik csoport milyen arányban jár szűrésre, mert a statisztikai adatokat az is torzíthatja.
Egy szó, mint száz, azt gondolom, hogy bár lehet, hogy elhanyagolható az esélye, hogy egy monogám életformában megfertőződjön az ember, érdemes időnként, de legalább partnerváltáskor szűrésre elmenni (még akkor is, ha megbízol a partneredben). Nem kerül semmibe. Nem értem, hogy ez miért olyan felháborító, hogy hosszas kommentcunamit kapok, amiben a fejemre eső téglákról meg az árvizek esélyérő lamentálunk. A fejemre eső tégla ellen nem tehetek semmit, de a társadalom, és annak tagjai sokat tehetnek azért, hogy ne növekedjen a fertőzések száma."

Erről van szó. Persze ez nem mindenkit zavar:

"Van pár meleg ismerősöm, akik évekig azon röhögtek, hogy lehetek ilyen konzervatív. Hárman már HIVvel fertőződtek, az egyiküknek hepa c is van mellé, amásiknak szifilisz van mellé."

Hát igen, mert az ember csakúgy bevallja ha HIV-fertőzött, csöppet sem félve a társadalmi stigmáktól (ez meleg berkekben sem ilyen egyszerű kérdés és nagyon kényes téma, erről majd később kívánunk is írni). Kíváncsi vagyok milyen társaság lehet az, ahol csakúgy az asztal mellett röhögcsélve az emberek felsorolják, éppen milyen nemi betegségben szenvednek, pláne ha az egyik halálos is lehet.

Ui.: azért nem raktam ide szarmignonos képet, mert nem találtam a neten. Bocsi.

Címkék: katasztrófa homoszexualitás homofóbia heteroszexualitás tudatlanság AIDS HIV

komment

Google+
süti beállítások módosítása