A jövő itt van...

...és sose lesz vége.

Utolsó kommentek

  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Őszintén nem tudom mi a fenét képzelsz magadról, úgy látszik nem értetted meg hogy ne... (2014.06.08. 17:12) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Válasszunk: @Válasszunk: És éppen ilyen becsületbeli kérdés veled kapcsolatban. Valamit ellenérvként használsz... (2014.06.08. 00:34) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Válasszunk: Elhallgattatni? Ez konkrétan hazugság. De nem kívánok veled foglalkozni. Ugyanis van egy egyszer... (2014.06.07. 23:57) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Ja, és azzal is tartozol már jó ideje hogy megmutasd, hol állítottam azt hogy nincs s... (2014.06.07. 23:34) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Renee Le Renard: @Válasszunk: Nem, a buzi szó önmagában nem sértő - SZERINTEM. Mindig a mögötte álló szándék számít... (2014.06.07. 23:20) Egyenlőbbek véleményszabadsága
  • Utolsó 20

Címkék

2013 (1) 2014 (1) 444.hu (1) afrika (1) AIDS (1) Alejandro (1) álszentek (1) általánosítás (2) alvás (1) autokrácia (1) automatizáció (1) balkezesség (1) bauhaus (1) BDSM (1) beszéd (1) betegség (1) biológiai nem (1) blog (2) blogger (1) bölcsesség (2) brrendaa (1) bulvár (1) bunyevácz zsuzsa (1) buzik (1) chemtrail (1) civilizáció (1) coming out (1) Conchita Wurst (1) conchita wurst (1) csend (1) demokrácia (1) Die Hard (1) diktatúra (1) diszkrimináció (2) dobogókő (1) egyház (1) egyiptom (1) élet (8) elfogadás (1) előadóművészet (1) ember (1) emberiség (1) emberi jogok (5) én (1) énblog (1) erotica album (1) erotika (1) érvelési hiba (1) esküvő (1) Eurovízió (1) facebook (1) falu (1) fantázia (1) feminizmus (2) fény angyalai (1) fétis (1) film (3) fotó (1) frissmeleg.hu (3) gesualdo (1) giccs (3) Google (1) google+ (1) Grace klinika (1) gropius (1) gyakorlás (1) halál (2) hanzli péter (1) Harcosok klubja (1) háttér archívum (1) háttér társaság (1) hazugságok (1) heteronormativitás (1) Heteronormativitás (1) heteroszexualitás (1) Hetero Büszkeség (1) hírnév (1) HIV (1) hivatal (1) Hollywood (1) homofóbia (5) homoszexualitás (4) Honlapajánló (1) huffington post (1) hullám (1) hülye (1) igazmondás (1) igazság (1) internet (1) ismerős (1) Jennifer Lopez (1) katasztrófa (1) kávé (1) kedvesség (1) Kerényi Imre (1) kereszténység (1) keresztényüldözés (1) keresztrejtvény (1) kirekesztés (1) kisemberhatározó (1) Koletár Csaba (1) költözés (1) konteó (1) könyv (1) konzervativizmus (1) Kőszívű ember fiai (1) Kulka János (1) Lady Gaga (1) lélegzés (1) levél (1) like a virgin (1) (1) madonna (1) Mátrix (1) Medvegyev (1) melegaktivista (1) melegjogok (6) Mészáros György (1) modell (1) Mona LIsa (1) Moszkva (1) moszkva (2) nap szépe (1) nemi identitás (1) nemi szerepek (1) nemzetközi (1) Népszavazás (1) nigéria (1) nők (1) Nőnap (1) nosztalgia (1) nyikolaj alekszejev (3) okmány (1) oldal (1) önigazolástkérekegyheterótóldeazonnal! (1) önvezető autó (1) oravecz nóra (1) oroszország (3) Oroszország (1) Ortodox (1) Óz (1) papír (1) paradoxon (1) patriarchátus (1) Pilis (1) pina (1) Pindúr pandúrok (1) poszter (1) Pride (1) Putyin (3) reptilian (1) Republic (1) robotika (1) rokon (1) sexbook (1) sorozat (1) sorozatok (1) spoiler (1) Star Wars (1) szaniszló ferenc (1) szarkofág (1) Szárnyas Fejvadász (1) Szentpétervár (2) Szerelem (1) szex (2) szexizmus (2) szexuális orientáció (1) szexuális tárgyiasítás (1) szokások (1) szörf (1) Sztálin (1) szűz (1) tárgyiasítás (2) társadalmi nem (1) társadalom (2) tehetség (1) temetkezés (1) The Fame Monster (1) tisztelet (1) titok (1) tolerancia (1) trabant (1) transzfóbia (1) transzvesztitizmus (2) tudatlanság (1) tudjukki (1) ügyintézés (1) újság (1) válasszunk blog (1) valentin (1) változás (1) vélemény (4) Vélemény (1) vidék (1) világ (1) világhangulat (1) világnap (1) Világnap (1) villon (1) vita (2) Címkefelhő

A megvilágosodottak

2014.01.23. 17:00 Renee Le Renard

Tudjukkik mindenhol ott vannak. Befolyásos pozíciókból gyakorolnak hatalmat a média és a közélet felett hogy minden aljas eszközt bevetve rafinált és velejéig romlott tervüket megvalósítsák a világuralom megkaparintásának érdekében. Még szerencse hogy köztünk, a sok megtévesztett ember között ott vannak a megvilágosodottak, akik átlátnak ezeken a sötét titkokon és nem átallanak róluk beszélni - de ha jót szeretnél magadnak ne akarj velük vitatkozni.

Vannak egyesek, akik nem kételkednek. Ők tudják. Lehet szó inflációról, a méhek repülési útvonalairól vagy akár a gyereknevelésről, látják az ilyen számunkra, fel nem ébredettek számára ártatlannak és ártalmatlannak tűnő dolgok mögött a sunyin lopakodó ellenséget: a kapzsiságot, a zsugoriságot, az embertelen hatalomvágyat. Mi, a nép egyszerű gyermekei ha nem értünk dolgokat talán elgondolkodunk rajtuk pár percre - és miután hirtelen nem találunk rá választ vállat rándítva tovább megyünk. Azonban vannak kivételes emberek, akiket ezek a kérdések nem hagynak nyugodni, és ha kell, vakmerő módon akár kockáztatnak is. Ők időt és energiát nem kímélve elolvassák ismerőseik Facebook-bejegyzéseit melyek az árnyékhatalom ténykedéseiről szólnak; este fél 10-kor nem fekszenek le vagy a legújabb agybutító amerikai családi vígjátékot nézik, hanem Szaniszló Ferenc Világ-Panorámáját követik hogy megtudják: megint mit akartak eltitkolni a világ elől ezek a mocskok (jól bizonyítja mindezt hogy nem véletlenül kérték vissza tőle a jól megérdemelt Táncsics-díjat!); Bunyevácz Zsuzsa könyveit bújják hogy rájöjjenek, miért pont Dobogókőn van a Föld szívcsakrája és erre miért fenik a fogukat az EU-ban. Ilyen tudás és műveltség mellett nem lehet szó nélkül elmenni - közgazdászok, politológusok, orvosok, emberjogi aktivisták és szociológusok dobhatják sutba tapasztalatikat, nehezen megszerzett diplomájukat; az egyszeri megvilágosodott mindent tud a világ működéséről - és ő tudja hogy úgy működik ahogy Tudjukkik akarják. Mindezek fényében ő teljesen tisztában van vele, hogy minden hamis illúzió ami minket körbevesz, és Tudjukkik eddig elért befolyásukat, megszámlálhatatlan mennyiségű vagyonukat pont annak köszönhetik és arra használják fel, hogy kényük kedve szerint észrevétlenül befolyásolják az életünk menetét - ezért számára egyértelmű, hogy pont az a gyanús, ami nem gyanús.

Ugyanis Tudjukkik tevékenységeit nem lehet kihagyni a számításból; az ellenség mindenhol ott ólálkodik. A népességcsökkentés elérése érdekében chemtraileznek - bár arról nem szól a fáma hogy ők szkafanderben járkálnának hogy a saját maguk által légkörbe szórt mérgeket ne szippantsák be. Igaz, ha reptilianok talán nem érzékenyek erre. Klipekben üzengetnek nekünk, bár franc tudja miért jó ez nekik. Mindenesetre a közvéleményt is feszt befolyásolják, ezért is rossz a demokrácia. A férgek fluoridot tesznek a fogkrémbe, hogy elbutuljunk tőle. A Dalai Láma meg azóta se tudja hogyan tagadja az elszólását - biztos fentről leszóltak neki. Minden (szerintü[n]k) rosszért Tudjukkik felelnek.
No de hagyjuk az ironizálást - mindenki abban hisz amiben akar, és akár lehet ezekben igazság is. Azonban egy vita során nem a hitünkkel, hanem tudományos tényekkel és logikai párhuzamokkal próbálunk érvelni - kivéve azokat akik nem. A vallásosakat ne vegyük ide, ők elvileg tudják hogy vallásuk hiten alapul, nem tudományos tényeken. No de azok, akik _ismerik_ Tudjukkiket?

Ha szóba kerül a közgazdaságtan és az alacsony infláció mellett érvelsz a defláció helyett, akkor ő megmondja, hogy lehetne élni infláció nélkül is, hogy ha Tudjukkik nem így akarnák. A szádat tátod és pörög az agyad hogy akkor most mit kéne cáfolnod: Tudjukkik létezését, vagy azt hogy Tudjukkik sem így akarják - esetleg az hogy pénzromlás nélkül nincs gazdasági fejlődés? Mindenesetre a konteóhívőnk elégedetten bólogat: igen, ő okos, átlát az egészen - nálad meg beáll a kék halál mert nem tudod hogy ezt a párhuzamos univerzumot hogyan hozd a tieddel közös nevezőre és elképzelésed nincs melyik (szerinted) hülyeségét cáfold először. Ő meg a megdöbbenésed miatt azt hiszi hogy neked új infó ennek eshetősége, vagy hogy gondolatban fejedre csapsz hogy erre eddig miért nem gondoltál.

Ha egy másik vita során felhozod a méhek repülési útvonalait példaként érved alátámasztására, az sem olyan egyszerű dolog. A méheket akár Tudjukkik is irányíthatják - és ha már felmerül ez az ötlet akkor miért ne számolhatnánk vele?

Na meg ugye a gyerek. És annak nevelése. Tudjukkik külön ipart hoztak létre a mérgező bébiételekre, hogy aztán csemeténkből nem csak hájas, de hülye felnőtt is legyen. Ezt megkérdőjelezni olyan, mintha a gravitációt tagadnád le. Ha ezt nem ismered be hülye vagy, egyben vitaképtelen is. A többség véleménye sem számít, az ő agyukat is átmosta Tudjukkik médiája. Ha valamivel cáfolsz, az egy Tudjukkik által terjesztett dezinformáció, amit naivan beveszel - vagy éppen nem és tudatosan hirdeted, mert az ő oldalukon állsz.

Ezzel az értelmes párbeszéd meghalt - annak ellenére hogy a hívőnk tudja, hogy konkrét bizonyítékai nincsenek, ő készpénznek veszi a feltételezést. Az meg nem bizonyíték, mindenesetre ő egy világképet helyezett a puszta feltételezésein alapuló feltételezéseinek feltételezésére, ami egy tényeken alapuló vitát viszont ellehetetlenít.

Na ezért nem vitázom a ilyen fajta konteó-hívőkkel - akik véleményük szerint már nem hisznek, hanem tudnak.

ATTENTION!
Nem állítom azt hogy egyetlen összeesküvés-elméletnek sem lehet semmi valóságalapja, vagy hogy egészében nem lehet igaz. Azt sem hogy a konteó-hívő minden esetben csak hülye lehet és azzal nem lehet vitázni - pont a tiboru vezette konteó-blog és olvasóközönsége a legjobb példa rá, hogy értelmes emberek értelmes párbeszédeket tudnak folytatni amellett hogy egyetlen összeesküvés-elméletnek sem zárják ki a lehetőségét. Azonban az interneten sok hülyeség kering, az információkat meg kell tudni válogatni - viszont arra meg ajánlanám az Amindenit! blogot.

De tudjátok mit, felőlem gondoljatok amit akartok! :)

Címkék: dobogókő szaniszló ferenc tudjukki konteó reptilian chemtrail Pilis bunyevácz zsuzsa

komment

Google+
süti beállítások módosítása